Hirdetés

Rendkívüli hír: Körülzárta Gáza városát az izraeli hadsereg

Nap Híre portré Nap Híre

A hírt az izraeli hadsereg katonai szóvivője jelentette be csütörtök este.

"Az izraeli hadsereg körülzárta Gáza várost"

- tudatta a hírt Daniel Hagari. Hozzátette, a Gázai övezetben a szárazföldi hadművelet hatodik napján, csütörtökön az iszlamista Hamász terrorszervezet előőrseit, főhadiszállásait, rakétakilövő állásait és infrastruktúráját támadták az izraeli katonák.

Azt is közölte a szóvivő, hogy az elmúlt órákban több mint százharminc palesztin fegyveres vesztette életét az övezetben. Az izraeli erők katonai létesítményeket és rengeteg ott talált fegyvert semmisítettek meg. Vadászgépek és helikopterek a Hamász magas rangú harcosainak egyik parancsnokságát támadták, és egy hadihajóról aláaknázott épületeket és megfigyelőállomásokat lőttek - írja az ATV.

A haditengerészet katonái és a harci repülőgépek a Hamász haditengerészeti erőinek célpontjait is támadták, köztük a terrortámadások tervezésére és kivitelezésére használt épületeket.

Több mint három hét telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Naphire.hu folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben.

 Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1400 halálos áldozata  van (köztük csecsemők, terhes nők és idősek) és a Hamász több mint 200 túszt ejtett. Izrael válaszul ostrom alá vette a terrorszervezet uralma alatt álló Gázai övezetet, ahol több mint 2 millió ember rekedt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés