Hirdetés

Jó hír minden magyarnak: nézzék, mi történt a gáz árával

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

MAGYARORSZÁG: Koncz Zsófia a TIM államtitkára az Eurostat friss világpiaci adatairól beszélt a parlamentben. Ezek szerint csak egyetlen olyan ország volt az EU-ban, Magyarország, ahol csökkent kis mértékben a gáz lakossági ára.

A Parlamentben a szerda napirend előtti felszólalásokkal kezdődött. Kanász-Nagy Máté a felszólalását azzal kezdte, hogy Magyarországot leginkább sújtja az energiaválság az orosz gázfüggés és a gáz ára miatt. Hiába a rezsicsökkentés, a magyaroknak többet kell fizetniük az energiáért. Érdekesség egyébként, hogy a gáz világpiaci ára csökken, ahogyan arról a Naphire.hu is írt.

Koncs Zsófia, a Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) államtitkára reagált az energiaválság miatti kritikára, az energiafüggetlenségünk tekintetében az Orbán-kormányoknál senki sem tett többet - írta meg a szavait az atv.hu.

Az államtitkár a továbbiakban adatokat ismertetett. Elmondta, hogy az Eurostat friss világpiaci adatai szerint 2021 első féléve és 2022 első féléve között a gázárak a 24 uniós tagállamból 23-ban emelkedtek.

"Csak egyetlen olyan ország volt, Magyarország, ahol csökkent kis mértékben a földgáz lakossági ára. Ez nagyon fontos üzenet a magyar emberek számára”  - jelentette ki Koncz Zsófia a gáz világpiaci árára vonatkozó adatokról.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés