Hirdetés

200 millióval zsarolták Galambos Lajost - itt van a vádirat!

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Öt személy ellen emeltek vádat, akik 200 millió forintot kértek az ismert zenésztől, Galambos Lajostól. A csalók azt hazudták, ennyi pénzért elintézik, hogy az egykori mulatóskirály elleni büntetőügyben Galambos és felesége megússzák a letöltendő szabadságvesztést.

Még 2021 júniusában egy vállalkozó – magukat valótlanul hivatalos személynek kiadva – alkalmazottja segítségével, azzal kereste meg Galambos Lajost, hogy 200 millió forint kifizetése ellenében biztosítani tudják, hogy az ellene folyamatban lévő büntetőeljárás letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabása nélkül záruljon le vele és feleségével szemben - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A vállalkozó a legfőbb ügyészre hivatkozott, mint aki elintézi az ügyet, majd a zenész jelenlétében kihangosított telefonon beszélt egy, a legfőbb ügyész „jobbkezeként” megjelölt személlyel, aki garantálta, hogy az eljárás alatt álló Lagzi Lajcsiéknak nem kell börtönbe vonulnia.

A zenész többször találkozott egy – a vállalkozó által ajánlott – ügyvéddel is, aki megerősítette, hogy a vállalkozó valóban képes kedvezően befolyásolni a bíróság döntését, és hozzátette, hogy ehhez védőként őt kell meghatalmazni a folyamatban lévő büntetőeljárásban.

Az ügyészség további két személyt is megvádolt, egyikük a vállalkozó hozzátartozója, aki aktívan támogatta őt az elkövetésben, míg a másik személy tudva a jogellenes ajánlatról, pénzért cserébe közreműködött a zenésszel történő kapcsolat felvételében.

A vállalkozó az előadottakkal ellentétben nem rendelkezett sem ügyészi, sem más hivatalos személy kapcsolattal, a kért jogtalan előnyt magának tervezte megtartani.

Az ügyészség a vádiratban egyebek mellett azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje az ügyvédet és a vállalkozót végrehajtandó börtönbüntetésre, továbbá az ügyvédet végleges hatállyal tiltsa el a jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozás gyakorlásától. Amennyiben az előkészítő ülésen a vállalkozó beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség mértékes indítványa – 3 200 000 forint pénzbüntetés mellett – 5 év börtönbüntetés.

A Blikk korábban megszólaltatta az említett vállalkozót, aki így nyilatkozott: “Az egész egy hülye ötlet volt, amit egyedül találtam ki. Nem ismertem korábban Lajcsit, csak a sajtóból tudtam az ellene folyó ügyről. Ha úgy tetszik, az volt a célom, hogy lehúzzam Lajcsit”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés