Hirdetés

Galambos Lajos már börtönben van

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a Naphíre is megírta, Galambos Lajos korábban halasztást kért, hogy az egészségi állapota miatt később kezdhesse meg a büntetésének letöltését. Azonban a zenész hiába próbálkozott, a Budaörsi Járásbíróság elutasította a kérelmét, így a zenésznek hamarosan be kell vonulnia a börtönbe.

"A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír” – írták a közleményben.

Ma reggel egyébként Lagzi Lajcsi a Retro Rádióban is mesélt a betegségéről, és elmondta azt is, hogy mit gondol a börtönről. 

Én nem megúszni akarom a börtönt, rendezni akarom ezt az ügyet. Nyilván nem akarom letölteni, ki az a hülye, aki ilyet le akar tölteni, vagy be akar menni? De azért nem a pokolba megyek, hanem oda, ahonnan vissza lehet jönni. De ha valami miatt kapok egy olyan rohamot, amit nem élek túl, akkor onnan nem lehet visszajönni. Ezt kell majd mérlegelnie annak, aki dönt arról, aki dönt felőlem

 fogalmazott Lajcsi a műsorban. 

Két Galambos Lajos lesz a kecskeméti börtönben

Hivatkozás másolása

Mint ismert, Lagzi Lajcsinak a kecskeméti parkettásba kell letölteni a büntetését, ahol a volt NBH vezető, Galambos Lajos vezérőrnagy már több hónapja a büntetését tölti - íra a Blikk.

A lap szerint a kecskeméti intézményben már több hónapja bent van a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa által hivatalos vesztegetés elfogadása és államtitoksértés bűntettének elkövetése miatt négy év börtönbüntetésre ítélt Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi vezetője. Az ügy harmadrendű vádlottja, Gyarmati György, a titkosszolgálatnál dolgozó alezredes pedig két év hat hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. A jogerős ítélet ellen dr. Fahidi Gergely ügyvéd alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit még nem bíráltak el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés