Hirdetés

Nem hittek a szemüknek a NAV-ellenőrök, 18 migránst találtak egy furgonban

Nap Híre portré Nap Híre

Egy furgont akartak ellenőrizni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán, de a leállósávban a vezetőfülkéből hárman kiugrottak és elszaladtak. A jármű rakterében 18 ember volt összezsúfolva.

Mint írták, a magyar rendszámú, rossz műszaki állapotban lévő kisteherautó sofőrje a megkülönböztető fény és hangjelzés ellenére megpróbálta magát kivonni az ellenőrzés alól. Többszöri sávváltással az autó vezetője megelőzte a NAV szolgálati autóját, majd hirtelen megállt. A sofőr és két utas elszaladt.

Amikor a pénzügyőrök a rakteret fel akarták nyitni, a bent lévők megpróbálták megakadályozni az ajtó kinyitását. A NAV munkatársai a raktérben 18, magát szír állampolgárnak valló embert találtak, köztük nőket és gyermekeket - írja a Magyar Nemzet.

A pénzügyőrök a furgon utasait átadták a rendőröknek. Mivel a menekültek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el velük szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés