Hirdetés

Fót polgármestere átgondolja a 6 milliós jutalmát - ezt gondolják az emberek

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Sokan felháborodtak azon, hogy milliós bónuszt vehet fel a fóti polgármester. A csütörtöki testületi ülésen kiderül, hogy felveszi-e végül a jutalmat a fideszes Vass György.

Mintegy hatmillió forintos jutalmat szavaztak meg Fót polgármesterének, a fideszes Vass Györgynek. Elméletileg a csütörtöki testületi ülésen még jóvá kell hagyni a döntést, de a testület összetételének köszönhetően ezt valószínűleg nem fogják megvétózni, a 12 képviselőből ugyanis 8 kormánypárti.

Az ATV Híradójából kiderül, hogy a település lakói sem értenek egyet maradéktalanul azzal, hogy a város első embere hathavi juttatást markolhat fel a spórolás közepette. Többen vannak, akik szerint ezt a pénzt másra is lehetne fordítani, például a játszóterekre, járdákra, de akad, aki a helyi egészségügyre fordítaná ezt a pénzt.

Bár először a “Ha van rá pénz, miért ne?” fordulattal reagált a polgármester arra a kérdésre, tényleg felveszi-e ezt a bónuszt, ma már kevésbé határozott az ügyben. Most ugyanis már azon az állásponton van, hogy lehet, mégsem veszi fel hatmilliós jutalmát, még akkor sem, ha azt csütörtökön a képviselő-testület megszavazná neki, legalábbis „elgondolkodik rajta”. Részleteket még nem tudni, de Vass György azt ígérte, 13 órakor mindenre fény derült az ülésen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés