Hirdetés

Letarolta a mezőnyt Verstappen a Japán Nagydíjon, senki sem ért a közelébe

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Elképesztő győzelmet aratott a Red Bull pilótája az eső miatt megrövidult Japán Nagydíjon vasárnap. Max Verstappen közelébe senki sem férhetett, és még a szakadó eső sem állhatott az útjába. 

A szombati időmérő edzés után a szervezők és a pilóták is bíztak abban, hogy száraz lesz a pálya Szuzakában, de az eső közbeszólt a futam napján. A verseny kifejezetten izgalmasra sikerült; már az első körben a pályára kellett küldeni a biztonsági autót, miután Carlos Sainz elvesztette uralmát az autója felett és a korlátnak csapódott.

Néhány kör után a versenyirányítók úgy döntöttek, hogy piros zászlóval megszakítják a futamot, miután egyre hevesebben esett az eső, illetve a korlát is javításra szorult Sainz ütközése után - írja az F1Világ.

A csaknem kétórás pihenő után újraindították a versenyt, amit végül 29 kör után Verstappen nyert meg. A holland után rögtön Charles Lecler ért célba a második helyen, őt pedig Sergio Perez követte a harmadik helyen. A Forma-1-es világbajnokság a Mexikói Nagydíjjal két hét múlva folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés