Hirdetés

Szárnyal a forint, zuhan a gáz ára - íme a számok

Nap Híre portré Nap Híre

Szerda délután ismét szárnyalni kezdett a forint, aminek a hátterében a meglepően kedvező decemberi magyar külkereskedelmi mérleg adat és a még mindig vonzó, magas magyar kamatszint állhat.

Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, hétfőn még erősen gyengült a forint, míg kedden vegyesen zárta a napot. A 395-ös szint felett is járt az euró, vagyis akár a lélektani 400-as határ áttörése is fenyegetett. Kedden sikerült kicsit stabilizálódnia a magyar devizának, szerdán pedig elkezdett bírkózni a 390-es szinttel - írja a 24.hu.

Már a kellemes meglepetést okozó magyar külkereskedelmi mérleg adat előtti percekben megindult a forint erősödése. A reggeli 392-es jegyzések déli 12 óra után már egészen 387,5-ig estek. A forintárfolyam délután negyed kettő körül némileg visszakorrigált 388 fölé.

Az európai gázár az irányadónak számító TTF holland gáztőzsdén a legközelebbi, márciusi határidőre megawattóránként 53,550 eurón állt délután fél négykor, ami 3,345 százalék csökkenés a keddi záróértékéhez képest. Három hónapja 122,33 eurón, egy éve 69,45 eurón zárt. Tavaly augusztusban rekordszinten, 346,52 eurón is állt a gáz ára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés