Hirdetés

Érdemes most eurót váltani? Mutatjuk, mi történt ma a forinttal

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Kevéssé változott, vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtökön a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon: szinte változatlanul állt az euró, gyengült a dollár és erősödött a svájci frank ellenében.

Este hat órakor az eurót 373,78 forinton jegyezték a 12  órával korábbi 373,74 forint után. A dollár jegyzése 339,02 forintra ment fel 338,36 forintról, a svájci franké pedig 378,80 forintra csökkent a kora reggeli 379,79 forintról - közölték az elemzők.

A forint erősebben áll a hónap eleji kezdésnél mindhárom devizával szemben, 1,1 százalékkal az euró, 5,1 százalékkal a dollár és 0,1 százalékkal a svájci frank ellenében.

Mint lapunk is megírta, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa kedden tartotta meg kamatdöntő ülését. A meghozott döntéseik bejelentése után pedig minimálisan ugyan, de gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon. Szerda reggel még gyengélkedett, de aztán estére összeszedte magát, brutál nagyot erősödött, csütörtök reggel pedig tovább folytatta a menetelt, ám estére egy kicsit lelassult az erősödést, de legalább tartotta a napközben hozott szintet, és nem csökkent.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés