Hirdetés

Rossz hírek érkeztek a forinttal kapcsolatban - ennek nem fognak örülni

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Pénteken gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon, a hetet pedig erősödéssel fejezte be.

Az eurót este fél hétkor 389,35 forinton jegyezték a kora reggeli 388,53 forint után, a dollár jegyzése 358,51 forintra ment fel 357,37 forintról, a svájci franké pedig 388,94 forintra 387,63-ról. A forint 0,2-0,3 százalékkal gyengült pénteken a főbb devizákkal szemben.

A hetet a forint 0,8-0,9 százalékos erősödéssel fejezte be a három devizával szemben. Péntek esti árfolyamán a forint 2,6 százalékkal áll erősebben az euróhoz képest az év eleji kezdéshez viszonyítva, míg a dollár ellenében 3,9 százalékos, a svájci frankkal szemben pedig 3,7 százalékos nyereségre tett szert.

Ahogy a Naphíremegírta, hogy egyelőre Magyarországon a legdrágább az üzemanyag, a környező országokban jóval olcsóbban tankolhatunk. A forint szárnyalásának köszönhetően azonban változhat a helyzet, Bujdos Eszter a holtankoljak.net szakértője szerint ugyanis jövő héten akár 10 forinttal is olcsóbb lehet a benzin és a gázolaj. A forinterősödés az élelmiszerek árára is jó hatással lehet, például a külföldről behozott trappista sajt már 30 százalékkal olcsóbb, mint egy hónapja. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés