Hirdetés

Elképesztő, amit a forint csinál - nézze, mennyit ér most a pénzünk

Nap Híre portré Nap Híre

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Az euró árfolyama a reggel hét órai 376,32 forintról 375,86 forintra gyengült 18 órára, napközben 374,64 forint és 377,42 forint között mozgott.

A frank jegyzése a reggeli 384,14 forintról 383,55 forintra, míg a dolláré 342,82 forintról 340,95 forintra csökkent.

Az euró a reggeli 1,0977 dollárról 1,1026 dollárra emelkedett - írja az MTI.

Mint azt a Naphire.hu is megírta, Virág Barnabás jegybanki elnök múlt szerdán kilátásba helyezte, hogy ezen a héten, a keddi kamatdöntő ülésen hozzányúlnak a kamatfolyosó felső széléhez. A hírre egyből reagált az árfolyam, az euró-forint jegyzése hirtelen elérte a 380-as szintet, majd korrekció indult 376-ig. A Magyar Nemzeti Bank holnapi döntése így jelentősen befolyásolhatja majd, hogy milyen irányba mozdul tovább a forint. 

Ezzel kapcsolatban Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzője azt mondta, hogy az idő haladtával a javuló külső egyensúly és az év második felében várhatóan zuhanó infláció miatt egyre kevésbé lesz meghatározó a magas kamat a forint árfolyamának alakulásában. A későbbre várható kamatcsökkentési ciklus ellenére nem számít a forint jelentős gyengülésére, mivel szerinte az infláció várható meredek csökkenésének hatására az év végére pozitív lesz a reálkamatláb, ami csökkentheti az elvárt hozamokat, míg a kockázati megítélésünk javulása a hazai kamatfelárak szűküléséhez vezethet - írja a Propeller

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés