Hirdetés

El sem hisszük, mi történik a forinttal

Garai Kitti portré Garai Kitti

Erősödött a forint hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben a péntek esti árfolyamához képest. Az év eleji kezdésnél egy százalékot meghaladó erősödésben áll a forint.

Az eurót hétfő reggel 394,10 forinton jegyezték a péntek esti 395,51 forint után, a dollár jegyzése 368,99 forintra csökkent 372,05 forintról, a svájci franké pedig 398,75 forintra 400,68-ról.

A péntek esti jegyzéséhez képest a forint hétfő reggel fél nyolckor 0,4 százalékkal állt erősebben az euróval, 0,8 százalékkal erősebben a dollárral és 0,5 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

 Az év eleji kezdésnél a forint 1,4 százalékkal áll erősebben az euróval, 1,2 százalékkal erősebben a dollárral szemben és 1,3 százalékkal erősebben a svájci frank ellenében - írja az MTI.

A múlt héten szinte végig tartotta magát a forint. Szerda este nagyot menetelt a magyar fizetőeszköz, a régiós devizák közül is kiemelkedett a teljesítménye, most pedig lassan egy hete tartja magát a 400 alatti szinten.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés