Hirdetés

Végre jó hír érkezett a forintról, összeszedte magát a magyar fizetőeszköz

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Erősödött kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Az eurót 396,04 forinton jegyezték este hat órakor a bankközi devizapiacon a kora reggeli 399,09 forint után. A dollár jegyzése 366,98 forintra csökkent 368,57 forintról, a svájci frank pedig 398,18 forinton állt este a kora reggeli 398,31 forint után.

A forint így 0,8 százalékkal erősödött az euróval szemben kedden, 0,4 százalékkal a dollár ellenében, a svájci frankkal szemben pedig szerény erősödéssel, de lényegében változatlan árfolyamon állt estére.

Az év eleje óta a forint 0,9 százalék nyereségre tett szert az euróval szemben, 1,7 százalékkal erősödött a dollár és 1,4 százalékkal a svájci frank ellenében.

Mint azt a Naphíre megírta, a forint hétfő esti jegyzése szerint 0,5 százalékkal gyengült az euróval, 0,9 százalékkal a dollárral, és 0,7 százalékkal a svájci frankkal szemben. Hétfői kezdőárfolyamán a forint az előző heti kezdéshez képest 0,5 százalékkal állt gyengébben az euróval, de 1,2 százalékkal erősebben a dollárral és a svájci frankkal szemben egyaránt. A magyar fizetőeszköz a hétfő esti jegyzésén az év eleji kezdésnél 0,3 százalékkal áll erősebben az euró, 1,3 százalékkal erősebben a dollár, és 1,4 százalékkal erősebben a svájci frank ellenében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés