Hirdetés

Ezt mindenképpen látnia kell, így zárta a napot a magyar forint

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Kevéssé változott, vegyesen alakult a forint árfolyama szerdán a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Az eurót 401,61 forinton jegyezték este fél hétkor a 12 órával korábbi 402,06 forint után, ami a forint 0,1 százalékos erősödésének felel meg. A dollárral és a svájci frankkal szemben 0,1 százalékkal gyengült a forint, a dollár jegyzése 379,30    forintra ment fel 378,95 forintról, a svájci franké pedig 408,62 forintra 408,07 forintról.

Szerda esti jegyzésén a forint egy százalékkal áll erősebben a hét eleji kezdésnél az euróval és a dollárral szemben és 0,4 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben. A decemberi kezdéshez képest a forint 1,8 százalékot erősödött az euróval, 3,5 százalékot a dollárral és 1,7 százalékot a svájci frankkal szemben. Az év eleji kezdésnél az euróval szemben 8,8 százalékkal, a dollárral szemben 16,7 százalékkal, a svájci frankkal szemben 14,7 százalékkal áll gyengébben a forint.

Orbán Viktor miniszterelnök a szerda délelőtti kormányinfón úgy fogalmazott, hogy a forint árfolyamának hektikus változása érv az euróövezethez csatlakozás mellett. Hozzátette azt is, hogy a csatlakozás viszont lelassítja a gazdasági növekedést. Szerinte, ha a magyar gazdaság növekedni és felzárkózni akar, akkor jobb, ha az eurózónán kívül marad. A miniszterelnök szerint a gyors fölzárkózás a fontosabb, és ezért nem javasolja a csatlakozást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés