Hirdetés

Nem bír feltápászkodni a forint a padlóról

Garai Kitti portré Garai Kitti

Hétfő reggelre vegyesen alakult  a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a péntek esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben. A hónap eleje óta gyengült a forint.

Az euró jegyzése 418,77 forintra csökkent hétfő reggel hét órára a péntek esti 419,14 forintról. A dollár jegyzése 398,30 forintra emelkedett 397,85 forintról, a svájci franké pedig 425,22 forintra csökkent 426,05 forintról.

Hétfő reggel a forint 2,4 százalékkal áll gyengébben a decemberi kezdéshez képest az euróval és a svájci frankkal szemben, valamint 1,4 százalékkal gyengébben a dollár ellenében.

A forint miatt nincs 500 forintos üzemanyag a hazai kutakon

Hivatkozás másolása

Mint azt a Naphíre is megírta, december 6-án életbe lépett az uniós olajembargó és az orosz olajjal szemben a 60 dolláros ársapka. Pont akkor, amikor a Magyarországon érvényes kiskereskedelmi üzemanyagár sapkát eltörölték. A nyersolaj ára a háború előtti szinre visszaesett, jelenleg 77 dolláros szinten mozog, ez egy hét alatt 11 százalékos csökkenést jelent. Ám a forint brutális gyengülése miatt ezt a magyar emberek nem érzik meg a pénztárcájukon, pedig 500 forint körül is lehetnének a kiskereskedelmi árak. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés