Hirdetés

Nem hiszünk a szemünknek, nézzék mi történt a forinttal!

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Nagyot erősödött szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Az euró jegyzése este hat órára 374,09 forintra csökkent a kora reggeli 378,27 forintról, a dollár jegyzése 338,48 forintra ment le 344,44 forintról, a svájci franké pedig 380,33 forintra csökkent 386,65-ről.

A forint így az euróval szemben több mint egy százalékkal, a dollár és a svájci frank ellenében pedig több mint másfél százalékkal erősödött szerdán - közölték az elemzők szerda este.

Szerda esti jegyzésén a forint erősebben áll a hét eleji kezdésnél mindhárom devizával szemben: 0,4 százalékkal az euró, 1,0 százalékkal a dollár és 0,6 százalékkal a svájci frank ellenében. Az év eleji jegyzésénél a forint 6,3 százalékkal áll erősebben az euróval, 9,3 százalékkal erősebben a dollárral és 5,8 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, kedden tartotta meg kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A döntés bejelentése után azonban minimálisan ugyan, de gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon. Szerda reggelre tovább gyengült a magyar fizetőeszköz, ám estére sikerült összeszednie magát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés