Hirdetés

Durva fordulat közeleg az időjárásban: erre senki sem számított

Nap Híre portré Nap Híre

Ma napos, de őszies időnk lesz, holnap kapunk egy kis esőt a nyakunkba, péntekre virradó éjszaka azonban melegebb levegő érkezik afrika felől, trópusi éjszakánk lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma a pára- és ködfoltok felosztlása után napos idő várható, majd a délelőtti óráktól délnyugat felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk, de csapadék nem lesz. A délies szél az Észak-Dunántúlon megélénkül, a Fertő térségében megerősödhet. Másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14, 16 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, de napközben átmenetileg kevesebb felhő is lehet az égen. Több helyen alakulhat ki eső, zápor. A csapadék esélye északkeleten a legnagyobb, délnyugaton a legkisebb. Megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 23, északkeleten 10 és 15 fok között valószínű.

Pénteken általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, és helyenként előfordulhat eső, zápor, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. A déli, délnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11, 16 fok között, Északkelet-Magyarországon 10 fok alatt alakul. A csúcshőmérséklet többnyire 18 és 23, az ország északkeleti harmadán 15, 18 fok között valószínű, ugyanakkor 24, 27 fok is lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés