Hirdetés

Fontos dátum közeleg a nyugdíjasok számára

Garai Kitti portré Garai Kitti

Nincsenek könnyű helyzetben a magyar nyugdíjasok, ugyanis legutóbb december elején kapták kézhez a pénzüket, vagyis közel másfél hónapja semmilyen pénz nem érkezett hozzájuk. Most azonban fellélegezhetnek, ugyanis a héten végre megkapják az emelt összegű nyugdíjukat.

A héten érkezik a megemelt nyugdíj

Hivatkozás másolása

2023-ban az első nyugdíjakat január 12-én, csütörtökön utalják. Amennyiben bankszámlára kérte a nyugdíjutalást, már január 12-én hozzájuthat a 15 százalékkal megemelt járandóságához. Ha postai úton kérte az ellátást, abban az esetben a nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat. Így január 12-e és január 24-e között várható az emelt összegű nyugdíj posta kifizetése - írja a veol.hu.

Ennyivel emelték a nyugdíjat január 1-jétől

Hivatkozás másolása

Orbán Viktor miniszterelnök december 13-én jelentette be, hogy a kormány január elsejétől 15 százalékkal megelemi a nyugdíjat. A kormányfő akkor úgy fogalmazott: "A nyugdíjasok számíthatnak ránk." 

Ahogy arról korábban a Naphíre beszámolt, 2023-ban a 13. havi nyugdíjakat a február havi nyugdíjjal együtt utalják, illetve kézbesítik. Mint ismert, a nyugdíj utalása általában a hónap 12. munkanapjához legközelebb eső első munkanapjára esik. Arról, hogy idén pontosan mely napokon kapják kézhet a pénzüket a nyugdíjasok, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés