Hirdetés

Fontos bejelentést tett a Magyar Honvédség - ez mindenkit érinthet

Nap Híre portré Nap Híre

A Magyar Honvédség 1,65 milliárd forintból fejlesztette katasztrófavédelmi képességét; a részben európai uniós forrásból megvalósult projektben olyan eszközöket vásároltak, amelyek segítik, hogy a honvédség hatékonyan tudjon részt venni a katasztrófák megelőzésében, a kár elhárításában.

Solymosi Ferenc ezredes, a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka, a projekt menedzsere az eszközök csütörtöki átadásán a honvédség budapesti anyagellátó raktárbázisán felhívta a figyelmet arra: egyre gyakoribb és hevesebb természeti katasztrófákkal kell számolni világszerte és Magyarországon is.

Az ezredes kiemelte: a Magyar Honvédségre a lakosság már hosszú évek óta nemcsak az ország területi szuverenitásának, lakosságának fegyveres védőjeként tekint, hanem olyan szervezetre is, amely katasztrófák idején a polgári lakosság, az infrastruktúra, az anyagi javak védelmezője.

Mint mondta, az EU Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) katasztrófavédelmi projektjében beszerzett eszközöknek köszönhetően a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi képessége "évek óta nem látott fejlődésen ment keresztül".

A most beszerzett eszközök között vannak egyebek között hűthető-fűthető sátrak, rakodó földmunkagépek és lánctalpas buldózerek is.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés