Hirdetés

Erős földrengés ébresztette Tajvan lakóit

Garai Kitti portré Garai Kitti

Erős, 6,2-es magnitúdójú földrengés rázta meg szerdán Tajvan keleti partját, a földmozgást még Tajpejben is érezték. A sziget meteorológiai szolgálat közlése szerint a rengés epicentrummma Hualien városától 29 kilométerre délkeletre volt, 5,7 kilométer mélységben.

A fővárosban, Tajpejben körülbelül egy percen át lehetett a rengést érezni, egy időre a metró is leállt. Áldozatokról és jelentős károkról nem érkezett hír.

Tajvan a csendes-óceáni Tűzgyűrű térségében fekszik. A mintegy 40 ezer kilométeres régióban alakult ki a Föld összes tűzhányójának 75 százaléka, és itt tört ki a valaha mért földrengések 90 százaléka is. A térségben több mint 450 szunnyadó és működő vulkán található.

Szeptemberben 6,8-as erősségű földrengést jelentettek a sziget délkeleti partjairól, a földmozgásnak egy áldozata volt - adta hírül az ATV.

A Naphíre legutóbb november végén számolt be egy földmozgásról, akkor a Richter skála szerinti 5,1-es erősségű földrengés rázta meg Görögország központi részét. Erről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés