Hirdetés

Brutál erősségű volt a tegnapi földrengés, még Lengyelországban is érezték

Nap Híre portré Nap Híre

Délkelet-Lengyelországban is érezhető volt az a földrengés, amelynek fészke Szlovákia térségében volt, keddre virradóra emiatt tizenhárom alkalommal riasztották a tűzoltókat - közölte a lengyel tűzoltóság.

A tűzoltók a lakossági jelentések alapján Krakkóban, Tarnówban, Újszandecben (Nowy Sacz), Rzeszówban és Przemyslben ellenőrizték az épületek és a gázvezetékek állapotát. A rengések általában a többemeletes épületek felső részén voltak észlelhetők. A lakóházak evakuálását végül sehol sem kellett elrendelni - írja az MTI. 

A hétfő esti, közepes, 5,1-es erősségű földrengés fészke a lengyel-szlovák határ közelében, Homonna (Humenné) térségében volt, mintegy 10 kilométeres mélységben. A lengyel tűzoltóság főparancsnoksága még hétfő éjjel stabilnak minősítette a helyzetet, és közölte: alaposan kivizsgálják a rezgésekről szóló összes bejelentést.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hétfő este az X-en azt írta: a földrengés miatt a kis-lengyelországi vajdával egyeztetett, és elrendelte az illetékes szolgálatok készültségi szintjének emelését.

Magyarországon is érezni lehetett

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, Magyarországon, több településén is érezni lehetett a szlovákiai földrengést. A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma szerint a földrengést Vásárosnaményben, Miskolcon, Hajdúnánáson és Sárospatakon is érezték.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés