Hirdetés

Pusztító földrengés: rengeteg halott, több száz sérült

Garai Kitti portré Garai Kitti

Brutális jelentés érkezett Indonéziából, miután a fő szigetén, Jáván hétfőn pusztító földrengés volt. 

5,6 erősségű földrengés pusztított a nyugat-jávai Cianjur városában, az amerikai földtani intézet adatai szerint 10 kilométeres mélységben. A helyi hatóságok szerint rengeteg halottja és több száz sérültje van a rengésnek. 

A mentőcsapatok egész éjjel dolgoztak, hogy megpróbálják a romok alól kimenteni a helyieket. Bár azt nem tudni pontosan, hogy hány halálos áldozatot követelt a földmozgás, ám Ridwan Kamil regionális kormányzó eddig 162 áldozatról beszélt, ám hivatalos megerősítés nem érkezett. Indonézia Nemzeti Katasztrófaelhárítási Ügynöksége (BNPB) szerint a halálos áldozatok száma 62.

Ridwan Kamil közölte azt is, hogy a rengésben 326 ember sérült meg, többségük töréseket szenvedett, mert összezúzták őket a romok. A sérülteket egy kórház parkolójában látták el, ugyanis a földrengés következtében a kórház is több órára áram nélkül maradt. A kormányzó szerint akár három napig is eltarthat, amíg az áramszolgáltatás teljesen helyreáll a térségben. 

A jelentések szerint a katasztrófa miatt több mint 13 ezer ember kényszerült lakóhelyét elhagyni, és több mint 2200 lakás sérült meg.

A regionális kormány azonban arra figyelmeztetett, hogy az emberek egy része továbbra is „elszigetelt helyeken rekedt”. A helyi tisztviselőkabból indulnak ki, hogy a sérültek és a halálos áldozatok száma idővel növekedni fog - adta hírül a Telex.

A Naphíre arról is beszámolt, hogy a hónap elején Magyarországon is földrengést észleltek. A Richter-skála szerinti 2,4-es erősségű földrengés volt november 9-én Zalaszentgyörgy közelében, melyet a lakosság is érzékelt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés