Hirdetés

Gyász: a törökországi földrengés áldozata lett a népszerű focista

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról a nap folyamán a Naphíre is beszámolt, hajnali 03:17 perckor erős, 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíria északi részét, amelyben lakóépületek százai omlottak össze. Az utórengések is fokozták a pusztítást, ezek között volt, amelyik elérte a 6,6-es fokozatot. A katasztrófának már több mint 3000 áldozata van, rengetegen megsérülnek és még mindig keresik a hatóságok az eltűnteket.

Az összedőlt házak alá rengetegen beszorultak, és a mentőcsapatok a nehézségek ellenére is azon dolgoznak, hogy minél több embert élve ki tudjanak szabadítani. A földrengés következtében a Malatyaspor másodosztályú csapat egyik focistája is eltűnt, azonban nemrég szörnyű híreket közöltek a kapussal kapcsolatban.

Hiába reménykedtek a családtagok, barátok, csapattagok és rajongók, hogy épségben megtalálják Ahmet Eyüp Türkaslan, sajnos nem így történt. A focista csapata kedden megerősítette, hogy a kapusuk a hétfői törökországi földrengésben életét vesztette. Hozzátették, a férfi a romok alatt rekedt, a feleségét még időben ki tudták menteni.

Sajnos a mindössze 28 éves focistának már csak a holttestét tudták kiemelni a romok alól - írja az Origo. A csapat a hivatalos Twitter-oldalán úgy fogalmazott, hogy "Nyugodj békében Ahmet Eyüp Türkaslan, sosem feledünk el téged, te csodás ember".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés