Hirdetés

Erős földrengés rázta meg Görögországot

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Richter skála szerinti 5,1-es erősségű földrengés rázta meg Görögország központi részét kedd este - jelentette az Európai-földközi-tnegeri Földrengéstani Intézet (EMSC). 

A beszámolók szerint a földrengést Athénban is érezni lehetett. Az EMSC szerint a földrengés fészke 55 kilométerre északkeletre volt a fővárostól, 10 kilométeres mélységben.

Egyelőre nincsenek értesülések károkról vagy esetleges áldozatokról. A nap folyamán egy másik, 4,7-es erősségű földrengés rázta meg Évia szigetét, amely Görögország központi részén okozott károkat a régebbi épületekben. A hatóságok óvintézkedésként elrendelték az iskolák bezárását a térségben. A földmozgást több kisebb utórengés követte - írja a 168.hu.

A Naphíre legutóbb az indonéziai földrengésről számolt be, mely hatalmas pusztítást végzett. Jáván 5,6 erősségű földrengés volt egy hete, a helyi hatóságok rengeteg halottról és több száz sérültről számoltak be.

Magyarországon, Zala megyében pedig november elején volt földrengés. A Richter-skála szerinti 2,4-es erősségű földmozgás volt Zalaszentgyörgy közelében november 9-én. A rengést a lakók is érzékelték, Teskándról és Boncodföldéről érkezett bejelentés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés