Hirdetés

Óriási a baj Kolumbiában, már több gyermek is életét vesztette a földcsuszamlások miatt

Nap Híre portré Nap Híre

Heves esőzés okozott földcsuszamlást Kolumbia délkeleti részén, legalább 14-en meghaltak - közölték kedden a helyi hatóságok.

A földcsuszamlás Bogotától 60 kilométerre, egy közúthasználati díjfizető állomás közelében történt arról az útról kiindulva, amely az ország délkeleti részével köti össze a fővárost.

A fotó illusztráció!
A fotó illusztráció!

Nicolás García, Cundinamarca megye kormányzója a Twitteren közzétett videóban jelentette be, hogy a halálos áldozatok száma a korábban közölt nyolcról tizennégyre emelkedett. Elmondta azt is, hogy hat eltűntre viszont rátaláltak, őket kórházba szállították.

Jorge Díaz ezredes, a polgári védelem helyi vezetője a médiának nyilatkozva azt mondta, hogy az éjszaka lezúdult esővíz elöntötte Naranjal község utcáit is, és 20 lakóházat elsodort. Hozzátette, hogy a halálos áldozatok között két kiskorú is van - írja az MTI.

A Cundinamarca megyei tűzoltók jelentése szerint a földcsuszamlás következtében 20 ember tűnt el, mintegy negyvenet azonban sikeresen kitelepítettek; közülük hatot kellett a közeli kórházakba szállítaniuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés