Hirdetés

Szörnyű dolog történt Etiópiában: félszáz ember meghalt a földcsuszamlások következtében

Nap Híre portré Nap Híre

Legalább ötvenöt ember életét vesztette Dél-Etiópiában két földcsuszamlás következtében - közölték a helyi hatóságok hétfőn. A mentési munkálatok folytatódnak, az áldozatok száma tovább növekedhet.

A gofai hatóságok közleményben jelentették be, hogy a dél-etiópiai Geze-Gofa körzetében történt földcsuszamlás halálos áldozatainak a száma elérte az 55-öt. A hatóságok által közzétett képeken a lakosok egy félig letarolt domb lábánál gyülekeznek, ahol egyesek a vastag, vörös színű agyagos talaj alatt kutatnak - írja az MTI.

"Tegnap este heves esőzések voltak, amelyek több halálos áldozatot is követeltek. Ma reggel a helyi lakosok és a rendőrök összegyűltek, hogy segítsenek a földcsuszamlás áldozatain. Ekkor következett be a második földcsuszamlás, és az ott összegyűlt emberek meghaltak" - mondta az etiópiai kormány helyi illetékes szóvivője hétfőn.

Miskir Mitiku, Geze-Gofa körzet adminisztrációs vezetője korábban arról tájékoztatott, hogy a mentők 20 holttestet találtak a sár alá temetve. Az áldozatok között helyi rendőrök, nők és gyermekek is vannak - tette hozzá. Figyelmeztetett továbbá, hogy a halálos áldozatok száma feltehetően emelkedni fog, mivel a mentési munkálatok még tartanak.

Gofa mintegy 450 kilométerre, megközelítőleg 10 órányi autóútra van Addisz-Abebától, Etiópia fővárosától. A mintegy 120 millió lakosú, Afrika második legnépesebb országának számító Etiópiában júniusban kezdődött az esős évszak, és szeptemberben ér véget.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés