Hirdetés

Fodrászuzsora: ennyit fizet az, aki maga szárítja meg a haját

 portré

Pár napja azon háborgott a magyar sajtó, közük mi is, hogy egy balatonfüredi étteremben 300 forintot kértek azért, mert kettévágtak egy adag palacsintát. Hát most már tudjuk, az semmi… De azért lesz egy jelentős különbség.

Egy badeni nő – szóval efelől terjedt el a szokás – 6 eurót fizetett a fodrásznál azért, mert a két kezével önmaga szárította meg a haját.

Az asszony pénteken látogatta meg a fodrászát a Bécs melletti Badenben. Minden hónapban ugyanazzal kényezteti magát – új frizurával, beleértve a mosást és a speciális hajápoló termékeket. Mivel azonban spórolni akart, saját maga szárította meg a kész frizuráját. 

Hat eurót fizettettek vele a saját munkájáért.

Összesen 43,80 eurót – ám, amikor megnézte a számlát, megdöbbent: hat eurót kellett leperkálnia a saját hajszárításért. „A növekvő árak idején féktelen pofátlanságnak tartom, hogy ennyit kérjenek” – dühöngött az asszony.

A heute.at megkérdezte a fodrászatot, miből fakad ez a fajta az uzsora. Kiderült, a listán is szerepel az ár, de az illetékes gyorsan elismerte, mindig csomagdíjat számítanak fel, és abban bizony egy 2,5 eurós hibát vétettek, így a kárpótlásul azonnal felajánlottak egy 10 eurós kárpótlási utalványt a törzsvendégnek.

Balatonfüreden csak a magyarázatig jutottak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés