Hirdetés

Klíma nélküli szobákban alhatnak a foci-vb szurkolói Katarban

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Katarban éjszaka 27 fok van.

Mintegy 203 dollárt kell fizetniük éjszakánként azoknak a drukkereknek Katarban, akik élőben akarják nézni a foci-vb meccseit, és az e célból felépített konténervárosban vesznek ki szobát - írja a Telex.

Mintegy 60 ezer szurkoló fér el a frissen felépített helyszínen, összesen 30 ezer darab, kétágyas szobában. A szobákhoz egy fürdőszoba és egy kisebb hűtőszekrény tartozik még, ám klíma már nem jutott az apartmanokhoz.

Katarban jelenleg a nappali hőmérséklet 32 fok körül van, éjszaka pedig 27 fok várható.

Egyébként, ha a drukkerek nem jutnak be egy-egy meccsre, a szurkolói zóna vár rájuk. Itt egyébként megengedett az alkoholfogyasztás.

Frissítés: közeledik a VB

Hivatkozás másolása

Gianni Infantino, a FIFA elnöke és Fatma Samoura, a FIFA főtitkára felszólító levelet címzett a katari világbajnokságon részt vevő csapatoknak, miszerint mostantól kezdve a játékra koncentráljanak és ne hagyják, hogy a sportágat ideológiai vagy politikai csatározásokba rángassák bele.

A levél azután született, hogy már számos csapat és focista tiltakozó módon szólalt fel a stadionokat építő vendégmunkásokkal való bánásmód és az azonos neműek közötti kapcsolatokat büntető, diszkriminatív törvények miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés