Hirdetés

Megtiltanák a lányoknak, hogy az iskolában beszéljenek a menstruációról

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egészen elképesztő ötlettel álltak elő a floridai republikánusok: törvénnyel tiltanák meg, hogy hatodik osztály alatt a lányok a ciklusokról beszélgessenek az iskolában.

Stan McClain államtitkár nyújtott be az amerikai Floridában egy törvényjavaslatot, amely a szexuális és reproduktív egészséggel kapcsolatos - írja az Insider.com.

Az albizottsági ülésen Ashley Gantt demokrata képviselő arról kérdezte McClaint, hogy a törvényjavaslat azoknak a lányoknak is megtiltaná-e a menstruációs ciklusokról való beszélgetést, akik már érintettek benne, hozzátéve, hogy a lányok nem ritkán már 10 évesen elkezdenek menstruálni, vagyis bőven 6. osztály előtt. A képviselő erre annyit felelt, hogy igen.

Gantt a törvényjavaslatot egyetlen szóval jellemezte:

Félelmetes.

És cinikusan hozzátette, hogy már az is figyelemre méltó, hogy legalább nem akarják törvényileg szabályozni a kislányoknál a menstruációs ciklusuk kezdetét.

Később McClain már azt mondta, nem az a céljuk, hogy megbüntessék a lányokat, ha a ciklusukkal kapcsolatban kérdésekkel fordulnak a tanáraikhoz, így a benyújtott törvényjavaslaton még “elfogadható” módosításokat eszközölnek majd. 

A fenti javaslat egyébként egy nagyobb törvénycsomag része, amely többek között azzal foglalkozik, hogy a tanárok a diákok megszólításánál a születéskori nemüknek megfelelő névmásokat használjanak, de vannak olyan elemek is benne, amelyek csökkentenék az egyetemeken végzett sokféleségre való törekvéseket. Ezen felül korlátoznák a nemi és szexuális felvilágosítást is intézményi szinten. Erről eddig harmadik osztályig volt tilos beszélni, ezt emelnék fel egészen nyolcadik osztályig.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés