Hirdetés

Tényleg fizetős lesz a Google Chrome: ennyibe fog kerülni

Nap Híre portré Nap Híre

Bár eddig sokan csak pletykának hitték, hogy jön a fizetős Google Chrome, mostanra azonban biztossá vált, ugyanis a Google maga jelentette be.

A jó hír azonban, hogy nem lesz muszáj mindenkinek élnie a fizetős változattal, csak annak kell fizetni, akinek speciális igényei vannak - írja a HVG

A Google a Cloud Next 24 konferenciáján beszélt a Chrome böngésző új kiadásáról, mely leginkább a vállalati szektor számára lehet hasznos. A Chrome Enterprise Premium ugyanis lényegesen biztonságosabb a közhasználatú változatoknál, és „minden szinten” igyekszik is ezt garantálni az ügyfeleknek. A fizetős változat gyakorlatilag a Chrome Enterprise szolgáltatásaira fog épülni, azonban lesz benne néhány extra: például sokkal sokrétűbben lehet majd felügyelni is a kezelt böngészőket. Ide sorolható a kiterjesztett vállalati kontroll, mellyel érvényesíthetik a házirendet, menedzselhetik a szoftverfrissítéseket és a bővítményeket, megfelelve a vállalat saját követelményeinek. 

Szintén kiemelkedik majd az adatvédelem és a fenyegetések elleni védelem terén, csökkentve az adatvesztés kockázatát. Végül fejlettebb kártevővédelemmel és MI-alapú adathalászat-elleni eszközzel is fel lesz szerelve, sok más egyéb mellett.

Az is kiderült, mennyibe fog ez kerülni

Hivatkozás másolása

Az Enterprise Premium kiadás havi 6 dollárba, azaz körülbelül 2150 forintba fog kerülni felhasználónként. A cégek azonban továbbra is díjmentesen használhatják a „sima” Chrome Enterprise kiadást.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés