Varga Judit fizetése a legkisebb a miniszterek közül

  • Magyarország
Virág Márton portré Virág Márton

Az új kormány tagjai között Varga Judit az egyetlen nő, tavaly az ő fizetése volt ő a legkevesebb a kormánytagok közül.

Az új miniszterek mindannyian sokkal jobban kerestek civilként, mint azok, akik már tavaly is a kormány tagjai voltak – derült ki tavalyi adózási adatokból. Eszerint Rogán Antal kereste a legtöbbet tavaly, havonta több mint bruttó 37 millió forint jövedelme volt. Ennek jelentős része egy találmány után érkezik a bankszámlájára.

A budapesti kaszinókban és egy cseh hadiipari cégben is érdekelt, egy hónapja honvédelmi miniszternek kinevezett Szalay-Bobrovniczky Kristófnak ment közülük a legjobban: havi 6,5 millió forint fölött volt a jövedelme. 

Lázár Jánosnak is jól ment a szekér, havonta 4 millió forintnál is többet keresett
Lázár Jánosnak is jól ment a szekér, havonta 4 millió forintnál is többet keresett Fotó: MTI

Lázár Jánosnak csak a nemzeti ménesbirtokból havonta majdnem egymillió forint jövedelme volt tavaly. Ezen kívül három még ennél is jobban fizető pozíciója volt, és a földjei kiadásával is szépen keres. Tavaly így havi 4 millió 200 ezer forint után fizetett adót.

Nagyjából havi 3 millió forintot kerestek azok, akik eddig is miniszterek voltak, és mellette a parlamentnek is tagjai. Közülük Orbán Viktornak volt a legkisebb a fizetése, havi 2,6 millió forintból adózott tavaly. Nála csak az a két minisztere keresett rosszabbul, akik nem voltak országgyűlési képviselők - írta az rtl.hu.

Cimkék:
  • miniszteri fizetések
  • Varga Judit
  • legkisebb
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet