Hirdetés

Több milliós álomfizetést kapott egy kaposvári férfi - de csak tévedésből

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Véletlenül forint helyett euróban utalták át neki a 92 ezer forintos bérét, amit aztán nem volt hajlandó visszautalni.

Írtunk már arról, mekkora fizetést vihet haza egy átlagmagyar a KSH adatai szerint, miközben sajnos az infláció még mindig igen magas.  

Ezek alapján igencsak boldog lehetett az a negyvenes éveiben járó kaposvári férfi, aki a járandósága mintegy 367-szeresét kapta meg volt munkaadójától tavaly tavasszal. A férfi nem volt hajlandó visszautalni a pénzt, a Somogy Vármegyei Főügyészség pedig vádat emelt ellene - írja a 24.hu. 

A vádlott egy kaposvári cégnél dolgozott, munkaviszonya pedig a próbaidő alatt megszűnt. A férfi a neki időarányosan járó 92 549 forint bér kifizetéséhez egy osztrák bankszámlát adott meg, amelyre a munkáltató tévedésből nem forintban, hanem euróban utalta át az összeget.

A cégnél rövid időn belül kiderült a hiba, és felvették a kapcsolatot a férfival a több mint 34 millió forint értékű euró visszautalása érdekében, ő azonban azt állította, hogy nem fér hozzá a bankszámlájához. A főügyészség közlése szerint ez nem volt igaz, a vádlott egy kaposvári ATM-ből nagyobb összegű készpénzt vett le a számláról, majd 6 millió forintnak megfelelő eurót utalt egy másik bankszámlára.

A Kaposvári Járási Ügyészségnek az osztrák hatóságokkal folytatott jogsegély útján sikerült befagyasztatnia a számlát, és intézkedtek, hogy a kaposvári cég visszakapja a rajta található mintegy 28 millió forint értékű eurót.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés