Hirdetés

Film készül Zámbó Jimmy életéről, Nagy Ervin játsza a Királyt

 portré

A Király címmel már forgatják az RTL Klub tízrészes produkcióját, a csatorna  semmit nem bízott a véletlenre, ezért Jimmy szerepét Nagy Ervoinre bízta. Pedig a színész egyáltalán  nem rajongott a 2001-ben elhunyt zenészért, ám hatalmas szakmai kihívásnak éli meg, hogy eljátszhatja őt.

- Egyáltalán nem voltam Jimmy-rajongó. A szüleim nem hallgatták őt, nekem pedig a Guns N’ Roses és a Kispál és Borz volt a kedvencem kamaszként. Később, a színházi kultúrában sem volt jelen a popzene, így bár pontosan tudtam, ki Zámbó Jimmy, hogy százezrek rajonganak érte, hogy stadionokat tölt meg a koncertjein, nem szólt otthon a CD-je- mesélte a Blikknek Nagy Ervin.

Lassan már megdobál a családom, mert a dallamtapadás miatt egész nap a slágereit dúdolom. Minden nap meghallgatom egy lemezét. Azt hiszem, nem túlzás azt mondani, ő volt a magyar Elvis Presley, hiszen a népszerűségét tekintve, és azt, hogy a legszélesebb réteget tudta itthon megszólítani, abszolút hozzá hasonlítható tette hozzá a színész.

Egy kis kulisszatitkot is elárulok: a családja Jimmy pár ruháját kölcsönadta nekünk. Hidegrázós volt, amikor felpróbáltam, és tökéletesen passzoltak rám a darabok, egy centivel sem volt se nagyobb, se kisebb, mindenhol passzolt. Az egy nagyon meghatározó pillanat volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés