Hirdetés

Fontos figyelmeztetés érkezett: nagy veszély leselkedik az autósokra

Garai Kitti portré Garai Kitti

Rémisztő számokat közölt a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF): azt írták, az elmúlt héten nyolc nagyobb kamionbaleset is történt a magyar utakon. A tragédiák elkerülése miatt most fontos figyelmeztetést érkezett, amire jobb, ha minden autós odafigyel.

Az Origo azt írja, a forgalomszámlálás adatai szerint az M1-es autópályán minden harmadik, az M3-ason pedig minden ötödik jármű kamion. 

Megjegyezték azt is, hogy az elmúlt időszak balesetei általában amiatt történtek, hogy a vezetők fáradtak lehettek, vagy a teherautók műszaki állapotával gondok voltak. 

Lesújtó adatok érkeztek az elmúlt egy hét baleseteiről: egy sofőr meghalt, öt vezetés közben elaludhatott, egy pedig vélhetően ittasan vezetett. Négy esetben teljesen szélességében le kellett zárni az autópályákat, ezért órákon át állt a forgalom. Két kamion kigyulladt, kettő az árokban kötött ki. Egy teherautó 200 méteren letarolta a középső szalagkorlátot.

Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy elkerüljük a tragédiát

Hivatkozás másolása

A MKIF azt kéri a kamionosoktól, hogy tartsák az előírt pihenőidőt és a pihenők alatt frissítsék fel magukat, emellett mindig ellenőrizzék a kamion műszaki állapotát!

Az autósoktól pedig azt kérték, hogy fokozottan figyeljenek kamionok melletti vagy mögötti haladáskor, tartsák a követési távolságot! Ha úgy érzik fáradnak, a legközelebbi pihenőben álljanak meg, és egyértelműen jelezzék a sávváltást, előzést!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés