Hirdetés

Figyelmeztetést adott ki az OMSZ: sűrű köd borul az országra, majd leszakad az ég

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az esernyőre egész nap szükség lesz, és nem árt óvatosan vezetni a reggeli órákban, mert óriási köd borul az országra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint ma délelőtt az északnyugati megyékben, később a fokozatosan kelet felé haladó front mentén fordulhatnak elő zivatarok. A konvektív csapadékrendszer késő délután a középső országrészben és délnyugaton, majd este, késő este keleten okozhat zivatarokat. A cellákat viharos kifutószél, intenzív csapadék és apró szemű jég kísérheti.

Zivatarveszély miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki.
Zivatarveszély miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki.

Kedd reggelre nagy területen képződött köd, sűrű köd délelőtt feloszlik, a látásviszonyok fokozatosan javulnak.

Hat megyén kívül mindenhol sűrű ködre kell számítani.
Hat megyén kívül mindenhol sűrű ködre kell számítani.

A meteorológusok a keddi előrejelzésben azt írták, a hajnalban képződött köd fokozatosan feloszlik, javulnak a látási viszonyok, eközben nyugat felől tovább növekszik a felhőzet. Alapvetően erősen felhős idő várható időszakos szakadozásokkal, vékonyodásokkal. 

A délelőtti óráktól nyugat felől csapadékzóna érkezik, amely kelet felé helyeződik át. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar nap folyamán. A nyugatias szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. 

A legmagasabb hőmérséklet általában 16 és 21 fok között várható, de a Kisalföldön ennél hűvösebb is lehet. Késő este 8 és 14 fok között alakulnak a hőmérsékleti értékek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés