Hirdetés

Rendkívüli figyelmeztetést adott ki a Miniszterelnökség - mindenkit érint

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Figyelmeztetést adott ki a héten a Miniszterelnökség, miszerint fontos, hogy aki teheti, az december 21-ig elintézze a kormányablakokban és a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon az előre tervezhető ügyeit.

Minderre azért van szükség, mert december 22. és január 6. között igazgatási szünet lesz, ezért ebben az időszakban a legtöbb hivatali ügyfélszolgálat zárva lesz. Ugyanakkor kiemelték, a halaszthatatlan közfeladatokat és hatósági teendőket ellátják a kormányhivatalok, valamint országszerte 60 kijelölt kormányablak és a Központi Okmányiroda is korlátozott nyitvatartással fogadja az ügyfeleket a szünet alatt.

Az intézkedést azzal magyarázta a Miniszterelnökség, hogy az elmúlt időszakban a sokszorosára emelkedtek az energiaárak, és ez miatt az állami szerveknél is csökkentették a gázfelhasználás mértékét, hogy ezzel is spórolni tudjanak.

Kormányablak
Kormányablak

A szünetben is felkereshető kormányablakok korlátozott nyitvatartása országosan egységes lesz: december 22-én csütörtöki ügyfélfogadási rend szerint működnek, majd karácsony után, hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között lesz lehetőség az ügyintézésre. Az érintett pénteki napokon - december 23-án, 30-án és január 6-án - minden kormányablak és okmányiroda zárva tart - írja az Index.

Az egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálatok közül az OS szerint a legtöbb zárva lesz az igazgatási szünet teljes ideje alatt. A földhivatalokban még január 9-én is szünetel a félfogadás, ugyanis ekkor dolgozzák fel az addig postán vagy elektronikusan beérkezett kérelmeket.

Kiemelték, mivel az szünetben elérhető hivatalok nyitvatartása és helyszíne is eltérhet a megszokottól, ezért indulás előtt érdemes a megyei kormányhivatal honlapján tájékozódni. Hozzátették, a kérelmek elektronikus úton vagy e-papíron bármikor benyújthatók, melyek feldolgozására az igazgatási szünet végeztével kerül sor.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés