Hirdetés

Brutális köd lepi el az országot, 13 vármegyére adtak ki figyelmeztetést

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd hajnalban a köd, illetve a rétegfelhőzet fokozatosan terjeszkedik az ország északi felén, míg a déli területeken inkább fátyolfehős idő valószínű, majd a hajnali óráktól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. 

Délelőtt csökken, zsugorodik a ködös, rétegfelhős tájak kiterjedése, de az ország keleti felében borult, párás marad az idő. Napközben északnyugat felől tovább folytatódik a felhőzet növekedése, amelyben időszakos vékonyodások előfordulhatnak. Estétől újból párássá válik a levegő, köd is képződhet.

Számottevő csapadék nem valószínű, esetleg szitálás, gyenge eső alakulhat ki. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, azonban a tartósan borult északi, északkeleti tájakon néhány fokkal hidegebb lesz.

A köd miatt 13 vármegyére adtak ki figyelmeztetést

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzésben azt írták, eleinte az ország északi felén (Észak-Dunántúl, Észak-Magyarország, Alföld északi pereme), majd éjszaka, hajnalban dél felé terjeszkedve ismét nagyobb területen képződik köd, sűrű köd. Kedden napközben javulnak a látási viszonyok, legkésőbb várhatóan az Alpokalján, Zalában és keleten, északkeleten oszlik fel a köd. Kedd estétől északkeleten (leginkább az Északi-középhegység völgyeiben) csökkenhet ismét nagyobb területen a látástávolság.

A Naphíre arról is beszámolt, hogy hétfőn bajt okozott a köd Magyarországon. A Budapesti Közlekedési Központ közölte, hogy a sűrű köd miatt nem jár a zugligeti Libegő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés