Hirdetés

Kiadták a figyelmeztetést: ebben a hat megyében vannak veszélyben az autósok

Garai Kitti portré Garai Kitti

Hat megyében tartós, sűrű köd csap le, ami napközben az északkeleti megyékben akár terjedhet is. A köd jelentősen megnehezítheti az autósok dolgát az utakon.

Karácsony első napján, vasárnap közepesen vagy erősen felhős lesz az ég - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Napközben a ködös részeken javulnak a látási viszonyok, viszont az északkeleti megyékben tartósan borult, párás maradhat az idő. 

A nyugati megyékben délelőttig gyenge eső, utána legfeljebb szitálás fordulhat elő. A délire, délkeletire forduló szelet az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet a naposabb tájakon 6 és 11, a tartósan borult, párás északkeleti részeken 2 és 5 fok között várható. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Hat megyére kiadták a figyelmeztetést

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzés szerint az éjszaka képződött köd csak lassan oszlik, sőt, napközben akár terjedhet is, főként északkeleten lehet a jellemző, illetve kisebb kiterjedéssel a délnyugati határvidék közelében - írták. Az esti óráktól is kiemelten az északkeleti országrészben lehet sűrűbb köd megjelenésére számítani. A fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás előfordulhat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés