Hirdetés

Van az a pénz: a FIFA-elnök szerint Katarban jó vendégmunkásnak lenni

Morvay Péter portré Morvay Péter

Egy nappal a katari világbajnokság rajtja előtt kettős mérce alkalmazásával vádolta meg a nyugati országokat Gianni Infantino, a Nemzetközi Ladarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.

„Hány nyugati befektető, amely milliárdokat kapott Katartól, hány emelte fel a szavát a külföldi munkások jogaiért? Egy sem” – mondta Gianni Infantino.

„Úgy gondolom, hogy amit mi európaiak az elmúlt háromezer évben világszerte tettünk, azért az elkövetkező háromezer évben bocsánatot kell kérnünk, mielőtt elkezdünk másoknak erkölcsi tanácsokat osztogatni

– fogalmazott al-rajjani sajtótájékoztatóján az 52 éves, olasz-svájci sportvezető, aki nemrég a labdarúgóknak is keményen beszólt,

mondván, mostantól kezdve a játékra koncentráljanak és ne hagyják, hogy a sportágat ideológiai vagy politikai csatározásokba rángassák bele.

Gianni Infantino jól ismeri a katari körülményeket, mert háza is van az országban
Gianni Infantino jól ismeri a katari körülményeket, mert háza is van az országban

Hozzátette: szomorú a kettős mérce alkalmazása miatt. 

Katar évek óta a bírálatok kereszttüzében áll az emberi jogok sárba tiprása és a külföldi munkavállalók nem megfelelő életkörülményei miatt. Az emírség kormánya ugyanakkor visszautasítja ezeket a vádakat.  

A dohai lakóhellyel is rendelkező Infantino hozzátette: nem érti, hogy miért nem ismerik el az országban történt pozitív változásokat. 

A december 18-ig tartó vb vasárnap a Katar-Ecuador nyitómérkőzéssel veszi kezdetét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés