Hirdetés

Most közölték: hatalmas a készültség Ferihegyen, fokozott ellenőrzés lépett életbe

Nap Híre portré Nap Híre

Nagyon fontos vendég jön Magyarországra, a rendőrök mindent megtesznek a biztonságáért.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, ma Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő. Úgy tudni, Orbán Viktorral és Sulyok Tamással fog tárgyalást folytatni kétoldalú politikai, gazdasági és nemzetközi kérdésekről. A látogatás során mintegy másfél tucat megállapodást biztosan alá fognak írni a felek, további megállapodásokról még egyeztetés folyik.  

A kínai államfő látogatása megborítja majd a közlekedést és a reptéri folyamatokat is. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint fokozott ellenőrzést és forgalomkorlátozást rendeltek el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér illetékességi területén - írja az MTI.

Az ORFK tájékoztatása szerint a korlátozások célja a delegáció akadálytalan közlekedésének és biztonságának szavatolása, ezért szükséges a jelzett területre belépők fokozott ellenőrzése, a belépés és benntartózkodás lehetőségének korlátozása, illetve szükség esetén az ott tartózkodók távozásra kötelezése.

Tilos a megállás, lezárják a járdákat

Hivatkozás másolása

Jelezték, hogy szerdán 6 órától legkésőbb pénteken 22 óráig megtiltják a járművel történő megállást és a gyalogos közlekedést egyes útszakaszokon, beleértve a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat, az utak melletti földterületeket és annak környékét.

Felhívták a figyelmet arra, hogy szerdán 15 órától 22 óráig, valamint pénteken 13 óra 30 perctől 19 óráig a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/A terminálján az induló szint járdáit lezárják, és megtiltják a látogatók belépését a kilátóteraszra és az AEROPARK területére.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés