Hirdetés

Támadás a monori vonaton: törött sörösüveggel vágta meg egy utas nyakát egy férfi

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A támadás még a hétvégén történt.

A monori rendőrök elfogtak egy helyi férfit, aki vasárnap este törött sörösüveggel támadt az utasokra a Budapestről Monor felé közlekedő vonaton, majd késsel akart kirabolni egy férfit az otthonában.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy egy monori férfi vasárnap nem sokkal éjfél után értesítette a rendőröket, miután egy ismerőse váratlanul megjelent az otthonában és késsel fenyegetőzni kezdett és pénzt követelt tőle. A dügös férfi a sértettet meg is sebesítette. Az áldozat alvó barátnője felriadt a történtek hallatán, és a párjával közösen földre teperték a támadót, és visszatartották a rendőrök kiérkezéséig.

Fotó: police.hu

Időközben egy másik rendőri egység egy Budapestről  Monor felé közlekedő személyvonaton helyszínelt. Összeértek a szálak, az ott elkövetett bűncselekménnyel is a 31 éves H. Andrét hozták összefüggésbe - írja a police.hu.

Kiderült, hogy a férfi pár órával korábban egy vonaton őrjöngött. Az utasoktól kábítószert követelt, majd azzal fenyegetőzött, hogy megöl mindenkit. Mivel nem kapott semmit, így dühében egy törött sörösüveggel sebesített meg két utast. Az egyik könnyebb, míg a másik súlyos sérülést szenvedett.

H. André egyik esettel kapcsolatban sem tett vallomást. A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntettének kísérlete, valamint súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a letartóztatásba helyezett férfival szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés