Hirdetés

Kis híján életét vesztette a fiatal férfi, elképesztő dolog mentette meg az életét

Nap Híre portré Nap Híre

Édesanyja veséje mentette meg a fiatal férfi életét.

Két és fél évig járt dialízisre az életmentő transzplantációt megelőzően a 32 éves Stephen Wicklow Townból. A férfi édesanyja, Christine Ryan júniusban adományozta oda a fiának az egyik veséjét, amivel az életét sikerült megmentenie – írja a Ripost

Stephen egészségügyi problémái már kétéves korában elkezdődtek, egy súlyos gyomorrontást követően. Nyolcéves volt, amikor egy sor fertőzést követően kiderült, a veséi súlyosan károsodtak. Az állapota ezután még évekig stabil maradt, azonban 2021-ben az egészsége hirtelen romlásnak indult, a veséi pedig olyannyira károsodtak, hogy emiatt heti háromszor dialízisre volt szüksége. Végül ez év februárjában kiderült, az édesanyja alkalmas arra, hogy a vesedonorja legyen.

"A márciusban kezdődő szűrési folyamat nagyon szigorú volt, orvosi és pszichológiai értékeléseket is tartalmazott, de soha nem féltem vesét adományozni, és soha nem kételkedtem a döntésemben" – nyilatkozta Christine a közelmúltban. "Az egyetlen félelmem az volt, hogy valami rosszul sül el, ami megakadályozza a transzplantációt, de szerencsére nem így történt" – tette hozzá az 59 éves, hatgyermekes édesanya.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés