Hirdetés

Nőnek adta ki magát egy férfi, így zsarolt más férfiakat

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Álprofilokon keresztül kért és követelt pénzt magának, súlyos százezreket zsebelt be.

Egy férfi internetes oldalakon különféle női álneveken regisztrált, ezekhez az internetről töltött le fotókat. Az álprofilon keresztül kapcsolatba került férfiaktól valótlan indokokra hivatkozva pénzt kért, illetve további pénzösszegek átutalását követelte, miközben a sértetteket megfenyegette, hogy a családjuk, munkahelyük, vállalkozásuk előtt nyilvánossá teszi korábbi levelezésüket, illetve azt a tényt, hogy társkereső oldalra regisztráltak, és itt kapcsolatot létesítettek - közölte az ugyeszseg.hu.

Az egyik esetben az elkövető valótlanul azt ígérte a sértettnek, hogy találkozik vele, ezért cserébe 80 000 forintot kért. A sértett 2020. szeptember 30-án átutalta ezt az összeget. Ezt követően a férfi az édesanyja orvosi kezelésének költségeire kért pénzt, ezért a sértett háromszor összesen 380 000 forintot utalt át. Ezután az elkövető azt állította, hogy felbérelték arra, hogy a sértettről adatokat szerezzen azért, hogy leleplező cikket írjanak róla. A sértett félelmében összesen 300 000 forintot utalt. Ezután az elkövető hamis ügyvédi iratokat készített, azokat megküldte sértettnek, ennek okán ügyvédi költségre követelt pénzt. A sértett két alkalommal összesen 295 000 forintot utalt.

Ezután az elkövető fenyegetésére, miszerint kiadja a róla megszerzett információkat, a sértett  520 000 forintot utalt át. A férfi a fentieken kívül is kért pénzt a visszafizetés szándéka nélkül, így a sértett huszonhárom alkalommal utalt át különböző összegeket.

Az elkövető ennek a férfinak csalással és zsarolással összesen 2 631 090 forint kárt okozott.

Egy hónapra rendelték el a férfi letartóztatását, akit 15 rendbeli zsarolás bűntettével, 38 rendbeli csalás bűncselekményével, és 1 rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétségével gyanúsítanak.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés