Hirdetés

Hoppá! Ezt észrevette Ferenc pápán?

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Vasárnap délelőtt szentmisét tartott a Kossuth téren a katolikus egyházfő. Most az is kiderült, hogy nem akármilyen ruhában.

Mint arról beszámoltunk, rengetegen vettek részt a pápai misén a Parlament előtt, a pápa ismét mosolyogva üdvözölte az embereket érkezésekor. 

Ferenc pápa fehér és arany színű, a feltámadt Krisztust ábrázoló és a Dunára is utaló miseruhában tartotta a szentmisét, amelyet a Szociális Testvérek Társaságához tartozó Fecske Orsolya szerzetesnő, festőművész tervezett az MKPK felkérésére - vette észre a Telex

A pápa miseruhája
A pápa miseruhája Fotó: MTI

A miseruha legfőbb dísze a feltámadt Krisztust ábrázoló rajz, amely arany háttér előtt fehér fénykontúrként jelenik meg. A rajzon Jézus szívéből két folyam – a vér és a víz szimbóluma – indul, amelyek folyóvá terebélyesednek. A folyó képe utalás a Dunára, az ország egyik fő jelképére, és kapcsolódik a Budapesten másfél évvel ezelőtt megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelképeihez is. A folyón megjelenő kék szín egyezik a feltámadt Krisztus feje fölött megjelenő ég színével. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés