Hirdetés

Valaki nem szereti a karácsonyt: fenyőfákat gyújtogatott egy férfi Budapesten

Garai Kitti portré Garai Kitti

Lőrinc-Kertváros polgárőrei állították meg a férfit, hogy ne okozzon nagyobb bajt.

"A Nagykőrösi úti Waberer's telephely előtt elhaladva lángoló fenyőfákra lettünk figyelmesek. Közelebb érve láttuk, hogy egy ember is van a fák között és az oltás helyett inkább a tűz táplálásán serénykedik" - kezdték a polgárőrök a beszámolót a döbbenetes esetről a Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport-Öte Facebook-oldalán.

Mint írták, két polgárőr több porral oltóval beavatkozott és még idején eloltották a két lángoló fenyőt, mielőtt a tűz tovább terjedhetett volna. Ketten pedig a gyújtogatót akadályozták meg abban, hogy tovább folytassa a bűnözést. 

A férfit a rendőrök előállították és eljárást indítottak vele szemben. A polgárőrök tájékoztatása szerint a gyújtogató 330 ezres kárt okozott, de szerencsére a tűztúl néhány méterre álló fenyőfákban és a fuvarozó cég kamionjaiban nem keletkezett kár. 

A Naphíre nemrégiben azt is megírta, hogy tűz ütött ki Budapesten, egy IX. kerületi társasház harmadik emeletén. Az épületből mintegy negyven embert kellett kimenekíteni, senki sem sérült meg. Mint kiderült, a tüzet egy idős férfi okozta, aki a beismerő vallomásában elmondta, hogy feleségével összevesztek, majd szerelme bizonyítékaként gyújtotta fel ágymatracukat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés