Hirdetés

“Előre megyek nyakon szúrom” - durva fenyegetés Borsodban

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy 21 éves fiatal a távolsági járaton kezdte el fenyegetni a buszsofőrt.

Még egy évvel ezelőtt egy borsodi kistelepülés autóbusz megállójában családtagjaival együtt felszállt a menetrendszerű távolsági autóbuszra. Jegyváltás után a menetirány szerinti jobb oldalon az első négyes ülésen foglalt helyet.

Menet közben felállt a helyéről és az autóbusz hátsó része felé fordulva, de az autóbusz vezetőjének címezve, először azt kiabálta „kinevette apámat, ezért leszúrom, mert nálam van kés, nem félek senkitől!”. 

Újabb útszakasz megtétele után ismét kiabálni kezdett „előre megyek nyakon szúrom, majd háromszor hasba!”, majd hozzátette „túl sokan vannak a buszon, így mindenki meghalna, de nem akarok ülni”.

Ezt követően, amikor az autóbusz az egyik települést elhagyta, a vádlott odament a vezetőfülkéhez és a sofőrnek megismételte a korábbi kijelentéseit, valamint azzal fenyegette meg, hogy elvágja a torkát. A sofőr nem szólt vissza, ezért a vádlott hátrament és leült.

A sofőrben a fenyegetések komoly félelmet keltettek, akadályozták a munkavégzésében, a forgalmi szolgálattevőnek üzenetet küldve rendőri segítséget kért.

A vádlott a fenyegetőzéseivel az autóbuszon utazók életét, testi épségét is veszélyeztette, mivel a buszvezető figyelmét megosztotta, ugyanis vezetés közben, éjszakai látási viszonyok mellett az utasteret is kénytelen volt figyelni a belső tükörben.

A 21 éves férfi ruházatában, a cselekmény időpontjában egy több mint 30 cm hosszúságú markolat nélküli fém kés volt, melyet az intézkedő rendőrök lefoglaltak tőle.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a kés egyidejű elkobzásával.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés