Hirdetés

Már megint mi történik a MÁV-nál? Óriási káosz várta ma is az utasokat

Nap Híre portré Nap Híre

Óriási káosszal szembesültek ma is a MÁV utasai: a délelőtt folyamán 20-40, esetenként 40-60 perces késésekre, rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kellett számítani, miután eltört a sín a Nyugati pályaudvar és Kőbánya között.

A Blikk azt írta, délig csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok a síntörés miatt, a Nyugati pályaudvarról Monorra 9:38-kor induló S50-es vonat pedig végül el sem indult. A vonatok többsége a Nyugati helyett Kőbánya-Kispestről, valamint az elővárosi állomásokról indult és érkezett.

A Mávinform folyamatosan tájékoztatta az utasait az aktuális helyzetről. A bejegyzésükből az is kiderült, hogy mostanra már elhárították a hibát és ismét korlátozások nélkül közlekedhetnek a vonatok a Nyugati pályaudvar és Kőbánya alsó között. A menetrend felborulása azonban maradt, ami a MÁV ígérete szerint kora délutánra állhat helyre a ceglédi, debreceni, a szegedi és a lajosmizsei vonalon. 

Korábban beszámoltunk arról is, hogy milyen meglepő dolgot tanácsolt a MÁV azoknak az utasoknak, akik lekésik a nemzetközi csatlakozást. Mint írtuk, ebben a hónapban nem jár a Railjet Budapest és München között, Bécsig lehet vonatozni, ám ott át kell szállni bizonyos járatokon. Az is kiderült, hogy  Csehországban is pályafelújtásokat végeznek október 1. és 13. között, valamint október 25. és december 1. között, ezért a Metropol EuroNight és a Metropolitan EuroCity vonatok is csak Břeclavig közlekednek. A MÁV egész egyszerűen azt javasolta az utasoknak, hogy ha lekésik a Berlinbe vagy Varsóba tartó csatlakozást, akkor éjszakázzanak a Břeclav állomásának a váróteremében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés