Hirdetés

Most érkezett: felmentették a vesztegetéssel vádolt magyar milliárdost

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Korábbi állítása szerint nem követett el semmilyen bűncselekményt, mindezt pedig most alátámasztani látszik a Nyíregyházi Törvényszék határozata is.

Kedden délelőtt tartották a magyar milliárdos, Bige László vesztegetési és okirathamisítási ügyében a tárgyalást, a vállalkozót aztán első fokon felmentették - írja a Blikk.

A vádirat szerint a vádlott 2009 végén üzleti kapcsolatba került a cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Találkozójuk során a vádlott felajánlotta ezen cégvezetőnek, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére, amelyet a saját vevőkörének így haszonnal tud tovább értékesíteni, részben számla nélkül. Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja a vádlottnak.

A fenti megállapodás alapján több ezer tonnányi, valótlanul leértékelt műtrágya került a vállalkozóhoz, aki a vevői részére azt haszonnal értékesítette. A számla nélkül eladott termékekért 2010. januártól októberig több alkalommal befolyt, összesen 135.400.000 forintot a vállalkozó átadta a vádlottnak a valótlan leértékelés ellentételezéseként.

Bige Lászó vagyonát több mint 90 milliárd forintra becsülik, és főként a műtrágyagyártásban érdekelt. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés