Hirdetés

Felháborodtak a diákok, petíciót indítottak az őszi szünet elhalasztása ellen

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, a kormány arról döntött, hogy idén hosszabb lesz téli szünet, azonban az őszi szünet elmarad. A kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy december 22-től, egészen január 8-ig fog tartani a téli szünet, ezzel is spórolni kívánnak az energiával.

A bejelentés hallatán a diákok kiakadtak, az Adom Diákmozgalom pedig petíciót indított az őszi szünet elhalasztása miatt. A Pedagógusok Szakszervezete pedig úgy fogalmazott, hogy a magyar kormány újabb bombát dobott le az iskolákra. 

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke kiemelte, szeptember elsején kezdődött el a tanév, de eddig szinte minden napra jutott valami "bomba". Majd hozzátette, a mostani bejelentés miatt tovább nőtt a bizonytalanság a diákokban, a tanárokban és a szülőkben is.

Az Adom Diákmozgalom szerint felháborító a kormány döntése, éppen ezért a mozgalom honlapján egy petíciót fognak közzétenni. Arra kérnek mindenkit, hogy aki nem ért egyet az őszi szünet eltolásával, az támogassa a kezdeményezésüket egy aláírással - számolt be az ATV.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés