Hirdetés

Felháborító, ami a Balatonnál történik

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az ATV utánjárt annak, hogy mennyit kell fizetnünk idén nyáron egy balatoni pihenésért. Azt írták, minőségtől függően 50 ezer forinttól akár félmillió forintig kell fizetni 3-4 éjszakára, ami legtöbb helyen a reggelit vagy jó esetben a félpanziós ellátást is tartalmazza, a fürdőbelépő azonban újabb költség. 

A hévízi tófürdőn például egy egésznapos felnőtt belépő 6500 forintba kerül, egy négy tagú család pedig 22 ezer forintot hagy ott egy napra. A helyi turisztikai egyesület elnöke szerint egy 4 fős család 45-50 ezer forintért kaphat szállást éjszakánként magánháznál, ha minimum 3 napra foglalnak.

„Ha picit magasabbak az igények, vagy más színvonalat szeretnének, akkor a panziók vagy a kisebb szálláshelyek is rendelkezésre állnak. Itt a 65 ezer és 70 ezer forint közötti ár egy nagyon korrekt árnak számít” – vázolta Miklós Beatrix.

Főszezonban pedig igazán mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha luxusnyaralást akarunk. Molnár Ágnes, a Hotel Europa Fit vezérigazgató-helyettese elmondta, július közepétől augusztus közepéig csak magasabb kategóriás szobákkal rendelkeznek. Ilyenkor egy lakosztály sok esetben csak 159 ezer forint/éjszaka/két fős áron vehető igénybe.

Az ATV Híradó riportjából az is kiderült, hogy Hajdúszoboszlón a strandra egy felnőtt 3600, míg egy gyerek 3100 forintért tud belépőt váltani, egy négy fős család pedig akár már 30 ezer forintért is talál szállást éjszakánként. Debrecen legújabb élményfürdőjébe, az aquaticumba pedig 14500 forintért léphet be egy 4 fős család.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés